Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-06-2011 19:49:21
Geldzaken & Recht

Griekenland

Als minister de jager vindt dat de pensioenfondsen moeten gaan bijdragen aan de pot voor griekenland, dan stort hij maar de hele pensioenpot van de tweede en eerste kamer erin. even kijken of het wel zo'n goede en betrouwbare investering is. of de rest van kamerleden daar ook zo overdenken. maar geen cent uit mijn pensioenfonds.

de banken en verzekeringsmaatschappijen hebben de afgelopen paar jaar hun investeringen in griekenland allemaal afgebouwd, omdat ze het een te groot risico vonden. en die zijn zo dom dat ze dat gedaan hebben?

ik ben meerdere keren in griekenland geweest en dan niet op toeristische plaatsen.

je bouwt een huis, zet er een halve afgebouwde etage boven op, die je niet nodig hebt, maar je huis is voor de belastingdienst nog steeds in aanbouw.

als alle ambtenaren op de loonlijst allemaal gelijk naar hun "werkplek" zouden gaan, komen ze 50% bureaus tekort. en dan zijn er nog ambtenaren, die helemaal geen werkplek meer hebben. de commissie of dienst waar ze voor werkten, is jaren geleden al opgeheven en het gebouw gesloopt of voor een zacht prijsje (boven de tafel) van de hand gedaan.

een chirurg bijv. verdient voor de belastingdienst 2,5 x een modaal salaris. hij woont wel in een kapitale villa met zwembad (waar hij ook geen zwembadbelasting voor betaalt). en zo zijn er nog een heleboel beroepsgroepen. het land is door en door corrupt en dat verander je niet in een paar jaar.

op hun 53-ste met pensioen! wij pas op 67 jaar.

nee, geen cent naar die bodemloze put. onder valse cijfers de euro in gerommeld. destijds op grond van o.a. rapporten van goldman sachs investeringsbank. dezelfde bank die ook een dikke rol speelde in de kredietcrisis.

tijdens de kredietcrisis kwam goldman sachs met enige regelmaat onder vuur te liggen. kritiek werd onder meer geuit in begin 2010 op de rol die men had gespeeld bij door de griekse regering afgesloten valutaswaps. in april 2010 werd bekend dat toezichthouder securities and exchange commission goldman sachs zou dagvaarden ter zake van beweerde fraude met herverpakte hypotheken.

desnoods dan nog maar een kredietdipje, maar terug naar de drachme voor de grieken. laten ze eerst maar eens hun eigen huis / belastingdienst / ambtenarenapparaat / gepensioneerden / de pensioenen van reeds lang overleden familieleden etc. op orde brengen. zielig voor de gewone doorsnee griek, want dat zijn heel aardige mensen. maar die werden er ook al niet beter van die miljarden, die al die kant op zijn gegaan.

en de cijfers bekend maken? geef mij de cijfers en zeg welke uitkomst je wil hebben. en er komt een rapport wat precies op maat is.

vladja