Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 20-06-2011 20:22:51
Geldzaken & Recht

Griekenland

Financiele steun aan griekenland is het begin van een enorme wereldwijde crisis. dit wordt flink onder de pet gehouden en tegengesproken, maar na griekenland, komt ook portugal, spanje, ierland, en alle volgende landen die in financiele problemen zit.

de eerste vragen die bij me opkomen zijn; hoe is griekenland bij europa gekomen? wie heeft er belang bij gehad dat ze toetraden met die wankele cijfers? wat zou het opgeleverd moeten hebben voor europa? waarom zitten die banken er zover in dat ze om zouden vallen? ik geloof er namelijk helemaal niks van!

ik denk dat die banken het wel gaan redden. de banken die vorig jaar nog financiele steun kregen vanuit de overheid, zijn de "lening" alweer in miljarden aan het terugbetalen.... en van wie komt dat geld? ... juist! van ons allemaal.
een lage spaarrente, en een slechte rendementen op pensioenfondsen afgeven levert hele hoge rendementen voor de bank op. de enige belanghebbenden om geld te pompen in griekenland zijn de grote geldverstrekkers (banken en andere financierders).

onze overheid mag de financierder (die zouden omvallen) wel eens ter verantwoording roepen. zij hebben onze tegoeden en pensioenen roekeloos ingezet op een hoog risico. wat dus de koopkracht van ouderen beinvloed en dat heeft direct gevolgen voor de economie.

nederlanders zijn veel te brave burgers. als de overheid vind dat je in nederland tot je 67e moet blijven werken, dan doen we dat. in griekenland stopt men op 53 jarige leeftijd, en wat ik heb begrepen betaald een griek heel erg weinig aan diverse belastingen.
het wanbeleid van het land kan je niet zomaar op de griekse bevolking afschuiven. maar ik vind wel dat zij bereid moeten zijn om te veranderen en er energie in steken om het land financieel weer op orde te krijgen.

dus in plaats van geld in een land te pompen, moet eerst een degelijk verbeterplan komen dat voor griekenland haalbaar is. een goed beleid opzetten, en dat verplichten stap voor stap in te voeren. natuurlijk is de materie erachter ingewikkelder dan ik hier even schets.

ik ben het met pieterwillem eens dat de overheid duidelijk moet communiceren over de consequenties van wel of geen steun. daar hoort ook de pijnlijke waarheid bij over de gevolgen van de belangverstrengeling van onze overheid in de financiele wereld.

rb