Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bosbess
bosbess - 23-06-2011 21:02:18
Geldzaken & Recht

Bsn misbruik

Je kunt toch niet alleen met een bsn en een handtekening een toeslag aanvragen? die handtekening zal toch geverifieerd moeten worden en de aanvrager zal zich dus moeten legitimeren. daarbij wordt dan altijd een foto gemaakt van het paspoort of rijbewijs en/of het nummer ervan genoteerd.

op www.burgerservicenummer.nl vond ik het volgende:

"in vergelijking met het sofi-nummerstelsel zet het burgerservicenummer (bsn) een rem op de identiteitsfraude. identiteitsfraude is het voorwenden dat men een andere persoon is, bijvoorbeeld door gebruik te maken van het bsn van een ander, meestal met het doel daar voordeel uit te halen. het bsn-stelsel kent betere voorzieningen om dit misbruik tegen te gaan dan het huidige sofi-nummerstelsel. de toekenning is beter geregeld, het uitgeven van meerdere nummers aan één persoon wordt tegengegaan. gebruikers van het bsn moeten bij gegevensverwerking zich er van gewissen dat persoon en bsn bij elkaar horen. het bsn-stelsel kent voorzieningen die de gebruikers ondersteunen bij het vergewissen (de beheersvoorziening bsn)."

ik zou om te beginnen de aanvraag met de vervalste handtekening opvragen plus een fotocopie van het document waarmee de aanvrager zich heeft gelegitimeerd. en wend je zonodig tot het juridisch loket of een advocaat om je bij te staan.