Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 24-06-2011 00:38:48
Geldzaken & Recht

Bsn misbruik

Helaas is v/d wilk slachtoffer geworden van praktijken die tot nu toe mogelijk waren en dus voorkwamen. zoals hier door v/d wilk beschreven.
zo werd onlangs door de fiod een omvangrijke fraude in rotterdam bij de toeslagen vastgesteld. het betrof hier grootschalige fraude met kinderopvangtoeslag. geschat nadeel voor de schatkist meer dan een half miljoen.

fraude met het aanvragen van toeslagen was tot nu toe relatief eenvoudig. de fake-toeslag werd aangevraagd met de gegevens van iemand anders: persoonsgegevens, geboortedatum, bsn was voldoende. met iedere willekeurige digd kon de 'aanvraag' worden verstuurd. er is (was) door de geautomatiseerde verwerking van de aanvragen tot nu toe geen of nauwelijks controle / verificatie of de opgegeven digid (met wachtwoord) correspondeerde met het bsn van de aanvrager. het bedrag liet men uitbetalen op de eigen bankrekening. als de 'aanvrager' vervolgens een beschikking krijgt, is het al te laat: de uitbetaling heeft reeds plaatsgevonden (op het verkeerde rekeningnummer)

door deze frauduleuze handelingen is v/d wilk behoorlijk in de problemen gekomen. een bezwaarschrift indienen waarin aangetoond wordt dat de aanvraag ten onrechte en geheel buiten medeweten is ingediend, is het enige wat mogelijk is. dat zal de belastingdienst ook bedoelen met het zelf verantwoordelijk zijn. men is gedwongen actief te reageren door een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen. deze procedure van bezwaar kan heel lang duren en daardoor grote onzekerheid veroorzaken. ik wens v/d wilk veel sterkte toe in het vervolg van deze beroerde kwestie.