Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bosbess
bosbess - 24-06-2011 19:33:27
Geldzaken & Recht

Bsn misbruik

In de beheersvoorziening bsn staat duidelijk dat instanties verplicht moeten controleren of de betreffende persoon en het bsn bij elkaar horen. als dat in de praktijk gebeurt door te kijken of een andere code (digid) bij het bsn hoort, dan is dat dus niet volgens de regels, maar bovendien is hett ook onlogisch. een digid en een digitale handtekening zijn geen persoon en het zijn ook geen wettige legitimatiebewijzen.

ook als je via internet iets aanvraagt kan en moet geƫist worden dat je na de aanvraag een kopie van je paspoort opstuurt en dat je de aanvraag schriftelijk bevestigt (met handtekening). zo gaat het bijvoorbeeld ook als je via internet een bankrekening wilt openen. als dat bij de belastingdienst voor het aanvragen van toeslagen niet geldt, dan is dat een grote omissie die de deur wagenwijd openzet voor fraudeurs. en dan gaan ze de slachtoffers ook nog eens pesten met torenhoge terugvorderingen, terwijl ze zelf "gelegenheid geven".

rechtshulp inschakeleni en in bezwaar en beroep gaan! dan moeten ze vanzelf met de gegevens op tafel komen.