Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
lalala - 24-06-2011 19:07:17
Huishouden & Energie

Ongeldige overstap essent energie direct

Beste grandpa,

enige dagen geleden dit bericht + de antwoorden daarop even snel doorgenomen. nu toch maar een accountje aangemaakt op dit forum om even te reageren.

nooit telefonisch uw gegevens doorgeven, ook niet voor het ontvangen van vrijblijvende info, updaten gegevens, vrijblijvende aanbiedingen of wat dan ook. je weet dan niet zeker of degene die je aan de lijnt hebt wel echt is wie hij/zij zegt te zijn. identiteitsdiefstal/fraude is dan 1 van de gevaren die op de loer liggen, evenals hetgeen u nu is overkomen (i.p.v. vrijblijvende info meteen een contract afgesloten). beter voortaan zelf eerst aanbiedingen opzoeken en beoordelen op papier/ een website/ andere (onafhankelijke?!) bronnen. u heeft dan meer tijd om prijs en voorwaarden te bestuderen, overdenken en te verglijken.

over uw probleem:
natuurlijk kunnen alle reacties nuttige tips bevatten. maar ik zou u willen adviseren nu verder niks meer op eigen houtje te doen, anders wordt het straks nog erger. daarom:

ga zo spoedig mogelijk met alle relevante gegevens (mailtjes, brieven enz enz) naar het juridisch loket bij u in de buurt. leg daar het verhaal duidelijk en volledig uit. zeg dat er echt spoed achter zit, omdat u anders op korte termijn in financiele problemen komt (met huur en andere betalingen deze/komende week al) etc.

zij kunnen uw concrete situatie (juridisch) beoordelen, evenals de bewijsmiddelen die u heeft. zij kunnen dat beter dan wij hier op afstand. daarnaast kunnen zij namens u brieven schrijven/contact opnemen met deze bedrijven, zonder er een nog groter zooitje van te maken (zij weten immers hoe en wat er in brieven moet staan, wat uw rechten zijn, wat de wettelijke termijnen zijn etc). ook kunnen zij u doorverwijzen naar een jurist/advocaat mocht het op een procedure/rechtszaak o.i.d. uitlopen (voor mensen met minder inkomen is er een regeling/tegemoetkoming in de kosten, zie site). zij kunnen u ook helpen met een eventuele schadevergoeding en/ of het herstellen van de oude situatie.

laat hen precies uitleggen en formuleren wat u wanneer moet doen. ook wat u precies in brieven moet zetten etc. nog beter is het ditalles door hen te laten regelen, omdat u er er simpelweg te weinig/geen verstand van heeft (niet lullig bedoeld, maar wel realistisch nu even). zo snel mogelijk langsgaan dus!

met vriendelijke groet,


lalala