Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bosbess
bosbess - 26-06-2011 08:30:55
Voeding & Gezondheid

Aanvraag gratis kraanwater visitekaartjes

Er is (oma vertelt) een tijd geweest dat spa blauw helemaal niet bestond. water kreeg je overal gratis. toen is de een of andere slimmerik op het idee gekomen om water in mooie flessen te stoppen en daar geld voor te vragen. in die tijd heb ik een horecaondernemer gekend, die geen spa blauw wilde verkopen. "ik ga toch zeker geen geld vragen voor een glas gewoon water", zei hij. "ik ben blij dat mensen bij me binnen komen en service verdient zich vroeger of later altijd terug."

maar langzamerhand hebben de meeste horecaondernemers zich aangepast. als je een glas gewoon water wilt hebben voel je je bijna een bedelaar. inderdaad is het de toon die de muziek maakt en een botte weigering van een glas water zorgt niet voor een plezierige sfeer. het heeft zoiets van: "ik sta hier om geld te verdienen en niet om vliegen te vangen en als je iets gratis wilt hebben ga je maar naar huis of naar de wc." gezellig.

in frankrijk, het gastronomisch land bij uitstek, waar veel nl restaurants hun formule en menukaart op baseren, wordt in restaurants ongevraagd altijd een karaf kraanwater op tafel gezet. ze zouden het niet in hun hoofd halen om te eisen dat je spa blauw neemt. de klanten zouden opstappen en nooit meer terugkomen.