Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

karelstromph
karelstromph - 27-06-2011 16:28:45
Voeding & Gezondheid

Prijzen scheermesjes

Het antwoord op je vraag is: de prijs wordt bepaald door de markt. en uit de reacties leid ik af, dat er verscheidene markten bestaan. een markt voor de duurdere en een markt voor de goedkopere messen.

overigens meen ik dat een zekere mijnheer gilette het eerste "laadbare" scheermsje heeft ontwikkeld en kreeg meteen een enorme order van het leger. national geographic channel heeft een uur aan het scheermes besteed. als het weer op de buis komt, moet je beslist naar kijken.

het ouderwetse scheermes, met snede aan beide zijden kun je weer scherp maken door het in een glas in de lengterichting, goed aangedrukt in het midden (zodat de sneden zo plat mogelijk tegen de glaswand komen) een stuk of tien keer rond te schuiven/draaien. de bramen gaan dan eraf en hij is weer goed.

wat scheerschuim betreft: deze is volstrekt overbodig, speciale (dure) zeep ook. je kunt je gewone zeep gebruiken (dus met een kwast). het additionele voordeel is dat je niet 2 geuren op je gezicht krijgt. het is immers dezelfde zeep waarmee je net je gezicht gewassen hebt i.p.v. beide geuren door elkaar. het gaat voorts om het (week)water, dat de haren zachter maken. het meest effectief is je gewone toiletzeep. ik zeep mijn gezicht in: borstel daarna mijn nagels, en als ik daarmee klaar ben scheer ik me. de haren zijn inmiddels heel zacht geworden.

succes, allemaal

groet, karel