Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ec
ecobutton - 28-06-2011 13:36:41
Voeding & Gezondheid

Prijzen scheermesjes

Eigenlijk is het niet grappig maar eigenlijk bedroevend te zien dat forum soms gebruik wordt voor zaken die niets meer met de vraag te maken hebben. ik wil wel een exact antwoord geven op je vraag: ; "wat is er de oorzaak van dat scheermesjes (en idd...voornamelijk de big g!!!!)

scheermesjes zijn in zijn geheel hoog geprijsd omdat deze gemaakt worden van een speciaal soort stainless steel. grondstoffen o.a staal en olie zijn de laatste jaren enorm gestegen in prijs. dat nu voornl. "g" duurder is, vergeleken dan met andere soortgelijke scheermesjes, is simpel te verklaren. zij hebben de intellectuele eigendom (octrooien!)en zijn zij dus de bedenker en dus uitvinder. dit wordt dan vermarkt onder de naam "g". al de kosten van r&d, octrooien, marketing e.d. wordt in de prijs mee gecalculeerd. r&d bestaat soms ook uit een gedeelte om weer nieuwe uitvindingen te financieren. dat andere (huis) of onbekendere merken een soort gelijk product lager in prijs aanbieden, wil dan niet zeggen dat dit hetzelfde is. misschien ziet je het dat niet altijd aan de buitenkant maar bepaalde kenmerken maken het verschil. juridisch gezien mag het ook niet maar soms komen ze in de buurt. dat kan overigens met of zonder toestemming zijn van de grote "g". met licentie: noemen we een licentie verlenen. zonder=inbreuk maken of op de grijze lijn zitten en het risico lopen.

het kan ook zijn dat "g" dus bewust ook andere merken een licentie vergeeft om een soortgelijk product zelf te produceren of zelfs in eigen fabriek. "g" verdient hier ook aan!!! om een verschil te maken moet er in model, kwaliteit en verpakking altijd een verschil zitten. het verschil in kwaliteit of model kan soms heel miniem zijn. (bv net iets ander staal of minder staal enz.) financieel heeft dit ook invloed. hoe meer gelijkend hoe meer licentiefee betaald wordt.

eigenlijk geldt dit ook voor zoveel merken. kijk maar eens naar merkkleding of bv een groot cola merk. de ingrediënten zijn gepatenteerd.toch heb je andere (huis)merken, maar de smaak is nooit exact hetzelfde. vergeleken met dat merk is dat altijd anders. zonder licentie kan betekenen dat ze inbreuk maken. er was overigens een rechtszaak van big "g" versus "big will". concurrenten hebben ook niet alle kosten gemaakt en dus liften ze mee op de uitvinding en marketing van het bekende merk. de keus is uiteindelijk aan je zelf of je dan voor de "echte" gaat of voor de "bijna in de buurt versie" als je de laatste prefereer en voldoet aan wat je er van vindt dan is daar niets mee.

overigens zag ik nog een opmerking staan over lagere prijzen in andere landen. alhoewel dat direct vraag was wil ik hier kort op antwoorden: dit kan met landstrategie te maken hebben maar vaak ook belastingtechnisch. maar dat geld ook voor o.a. auto's, merk horloge's enz

ik hoop dat hiermee je vraag beantwoord is.