Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lottesanne
lottesanne - 30-06-2011 07:24:09
Geldzaken & Recht

Volgens mij klopt hier toch iets niet?

@marcel75, wanneer schulden door één van de echtgenoten is aangegaan tijdens het huwelijk, zijn na echtscheiding in principe beiden hoofdelijk aansprakelijk voor de gehele schuld, ongeacht of één van de partners wel of niet hier weet van had. alleen voor schulden die de ex aangaat na echtscheiding, kan ts niet worden aangesproken.
@vladja, ik weet dat er nog geen deurwaarder aan te pas is gekomen. ik wilde alleen maar aangeven wat er gebeurt wanneer dit het geval zou zijn. en ik weet dat sommige incassobureau"s schurken zijn. maar ik weet ook dat een groot aantal incassobureau's gelieerd zijn aan een deurwaardersbureau. deurwaarderskantoren runnen zelf ook incassobureau's om schuldbetalingen in de minne te kunnen schikken, zonder dat ze naar de rechter hoeven. vaak zijn deze ook iets redelijker dan die zogenaamde "cowboys" als interim justitia. in die zin zou men achter de gba-gegevens kunnen komen. en niet meewerken kan dan leiden tot een deurwaarderstraject. maar in hoeverre in dit verhaal hier sprake van is, weten wij niet.