Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sn
snip - 30-06-2011 09:44:52
Geldzaken & Recht

Rendement moneyou

De beleggingsrekening van moneyou werkt met 4 schuiven waarmee je zelf risico en rendement kunt bepalen. elke schuif volgt de koers van de aex-index. meer risico lopen betekent een hoger (maximaal te behalen) rendement. kiezen voor minder risico betekent een lager te behalen rendement (afgetopt).
de belegging heeft een looptijd van 1 jaar. d.w.z dat je niet tussentijds kunt in- en uitstappen als de aex stijgt of daalt. aan het einde van de looptijd ontvang je je inleg terug plus óf min de procentuele stijging of daling van de aex waarbij het door jezelf aangegeven maximale rendement (of verlies) verrekend wordt.

het voordeel van deze methode is dat je op een gebruiksvriendelijke manier en zonder extra kosten kunt beleggen in de aex en dat je zelf bepaalt hoeveel risico je wilt lopen. je bepaalt dus zelf je maximale winst en maximale verlies.

een nadeel van moneyou is dat je niet profiteert van dividend. beleggen in aex-tracker van think capital (via binck of alex) is dan een alternatief om te beleggen in de aex.

wil je meer spreiding? dan kun je overwegen om te beleggen in een wereldwijde index ipv de aex. bijv. door te beleggen in de fondsen van vanguard (bijv. via snsfundcoach) of een rekening te openen bij meesman. geen indextracker, maar ook interessant is ohpen.

succes!