Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jaapje_1
jaapje_1 - 30-06-2011 10:16:38
Geldzaken & Recht

Pinnen

Dit mag dus inderdaad niet. binnen europa is de regel dat er alleen bij creditcards bij een contante opname geld in rekening gebracht wordt, dit staat in de voorwaarden van de creditcard.
buiten europa worden er transactiekosten in rekening gebracht voor de valuta wissel en in de vs kan er bij sommige automaten geld gevraagd worden voor het pinnen, dit staat dan echter op de automaat en zelfs dan geldt dat in veel gevallen alleen voor us bankrekeningen.

in het geval van extra geld opnemen zou het wel kunnen echter betaal je dan niet voor het pinnen maar voor de dienstverlening om geld te kunnen verkrijgen, nu is dat van een winkelier weer behoorlijk dom aangezien deze moet betalen om zijn geld bij een bank te stortten.

wat je ook zou kunnen bedoelen is dat je contact geld bij een geldautomaat opneemt (dus bankgebouw), daarvoor mogen geen kosten in rekening gebracht worden.

dus voor het echt sluitende antwoord: wat doe je? betaal je bij een bea (betaalautomaat) in een winkel een bedrag, betaal je bij een bea in een winkel en neem je daar ook extra geld op of neem je geld op bij een gea (geldautomaat)?