Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jaapje_1
jaapje_1 - 01-07-2011 12:35:55
Geldzaken & Recht

Pinnen

[quote=globetrotter schreef op vrijdag 1 jul 2011, 12:25]
hier in nederland moet je soms ook betalen. bijvoorbeeld in het amsterdamse bos bij de pannekoek boerderij. het is een extra service om daar een geldautomaat neer te zetten ver van alles verwijderd. de kosten van vullen van deze geldautomaat zijn veel hoger dan in een geldautomaat in de muur van een bank. er wordt van te voren geattendeerd op de extra kosten. dus de keuze is helemaal aan ons. want we hebben geen contant geld nodig, want we kunnen ook pinnen bij kassa.

even voor wat betreft de laatste automaat: dat zijn de zogeheten mobiele automaten die ge-exploiteerd worden door de winkelier zelf, hierbij heeft de winkelier de keuze of er een bedrag van de klant verwacht wordt voor het geldopnemen. in de meeste gevallen is dit gratis (ah, hema ed).
deze automaten worden neergezet door een verwerkende bank maar gevuld met kasgeld.
dit heeft tot voordeel dat de klant contant geld kan opnemen en dat de winkelier het contant ingenomen geld weer kwijt kan via deze automaat in plaats van het via een geldloper terugbrengen naar de bank wat vrij kostbaar is. het geld wat via de automaat opgenomen wordt gaat per banktransactie naar de bankrekening van de winkelier.