Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 05-07-2011 20:49:53
Auto & Vervoer

Defecte uitlaat?

[quote=navman schreef op dinsdag 5 jul 2011, 20:27][quote=mastag schreef op zondag 3 jul 2011, 21:20]een uitlaat valt net als bv banden en remmen onder de slijtage gevoelige onderdelen en heeft derhalve geen (volledige) garantie. 32.000km is niet veel maar de dealer hoeft dit niet kosteloos te verhelpen.

mastag
sorry mmar wat is hier slijtage aan bij een onderdeel dat stil hangt onder de auto, iets ouder dan 2 jaar en geen enkele uitwendige beschadiging heeft? een verwachte levensduur van 4 jaar of 60000 km zou toch wel mogen.]

met alle respect, maar het betreft hierbij wel je eigen mening.

je kunt wel alles vinden en menen, maar wat belangrijk is wat er wettelijk geregeld is.
je kunt wel vinden dat die uitlaat veel langer mee moet gaan, maar als dat wettelijk niet zo bepaald is, heb je aan je mening niet zoveel.

er is in de wet helemaal niet bepaald hoelang dat een product probleemloos mee moet gaan.
dergelijke regels kunnen ook helemaal niet.

ik bedoel ermee:
in theorie kun je de mooiste zaken en regels verzinnen, maar als ze in de praktijk niet uitvoerbaar zijn, heb je er geen moer aan.
helaas zijn er veel te veel mensen die puur theoretisch denken en totaal geen rekening houden met de praktijk. met alle gevolgen van dien.

hoe je het wend of keert, de verkopende partij is niet verplicht om in dit geval die uitlaat kosteloos te vervangen en mag alle kosten in rekening brengen.
wat hierbij je mening is, is compleet niet relevant.
zo staan de zaken er voor.