Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

al
allegaartje - 12-07-2011 18:33:59
Huishouden & Energie

Verwarming in de zomer

Neem niet aan dat de radiatoren niet voorzien zijn van (thermostatische) afsluiters. dat zou wel erg minimalistisch zijn, maar wel technisch op te lossen.
opgemerkt wordt dat de leidingen warm zijn. dat zijn de doorgaande leidingen voor de overige woningen die op de betreffende strang zitten. eliminering van de warmte- afgifte kan door het isoleren van deze (meestal dikkere) leidingen. echter...u jaagt zich op extra kosten in de periode dat de warmte wel welkom is ( 8 van de 12 maanden?). immers u betaalt op de een of andere wijze het warmteverlies in het systeem bij de afrekening en bij isolatie komt deze warmte u niet ten goede. daarnaast is het vaak geen zicht als de leidingen min of meer in het zicht lopen. ondanks deze nadelen heb ik woningen gezien waarbij de slaapkamer op deze wijze in combinatie met een goede nachtventilatie op een voor de bewoner behaaglijke frisse temperatuur werd gehouden.