Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

go
godefriedus - 13-07-2011 10:30:23
Voeding & Gezondheid

Puresential, de finale update van misleiding

[quote=tdehond schreef op woensdag 13 jul 2011, 09:32]ad a)
niemand heeft zich gemeld met een aanvraag voor concrete voorgeleiding! laat staan van een negatieve uitspraak door de kantonrechter voor de consument.
conclusie; puresential zal een zaak naar het kantongerecht te a'dam niet doorzetten.

deze conclusie zou m.i. voorbarig kunnen zijn omdat een incassobureau een hele collectie mensen verzamelt van een bedrijf voordat er een rechtzaak volgt om de openstaande bedragen te incasseren. zie o.a. sudoku. ( bij radar en kassa is daar veel over terug te vinden)

uiteraard hoop ik dat de consument wijzer wordt en zich zelf niet meer in de nesten werkt door op eigen initiatief gratis proefpakketten te bestellen.


beste tdehond
ik dacht dat inmiddels voldoende was aangetoond niemand zich door de misleidende praktijken van puresential in de nesten werkt, er was bewuste consumenten misleiding aan de orde. en je gaat ook niet in op de opgesomde ervaringen van gedupeerden. waarom niet??
je opmerking dat een incassoburo eerst 'n collectie mensen verzamelt is m.i. niet juist. elke zaak is individueel. daar profiteert dit soort bedrijven juist van! anders zouden de consumenten een collectieve zaak kunnen aanspannen.

hier is procedureel volgens juridische termen sprake van een negatieve optie (je zit plotsklaps ergens aan vast tenzij je opzegt). zo'n negatieve optie leidt per definitie niet tot een rechtsgeldige overeenkomst. daarvoor is vereist dat de verkoper/leverancier een aanbod - als vervolg op de gratis aanbieding - doet dat door de koper expliciet wordt aanvaard. de stichting reclame code heeft inmiddels uitspraak gedaan (op 11 mei j.l.) dat de reclame van puresential voor het proefpakket voor acai slim misleidend en oneerlijk is (dus ook voor green tea patches).
trouwens een incassoburo dat wil doorzetten moet verbonden zijn met 'n deurwaarder. de claim van 'n deurwaarder kun je betwisten en voor laten komen bij de kantonrechter.

wat ik niet pak is dat je soms handige tips geeft, maar de toon van je moet wel betalen blijft overheersen.

groet