Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-07-2011 09:27:28
Voeding & Gezondheid

Roken, wordt je daar nu echt zo dom van?

Jo-an schreef op donderdag 14 jul 2011, 16:44: ik rook al 40 jaar ,ik ben er niet trots op maar vroeger wist je niet beter . onze dokter rookte zelfs in de spreekkamer dus dom zal je er niet van worden denk ik , maar ze willen ons hoe dan ook van het roken af hebben daarom gooien ze het nu over deze boeg . en wat longkanker betreft er krijgen zeker zoveel niet rokers als rokers kanker , en wat dacht je hoeveel kankerverwekkende stoffen en in groente en fruit zit


groente en fruit ademt u niet in.
een erg bekend gevolg van roken is longemfyseem wat toenemende benauwdheid tot gevolg heeft omdat "de rek eruit is". dat houdt in dat als gevolg daarvan uw mobiliteit sterk zal afnemen omdat uw longcapaciteit het bewegen niet meer aan kan.
http://www.medicinfo.nl/%7bac7cf0da-0352-484d-8321-b0008fcae30f%7d">klik hier

waar ik woon is de lucht al ernstig verontreinigd omdat de overheid geen maatregelen hiertegen neemt. het is dan ook zeker in de randstand af te raden om naast buiten komen ook te roken. dit verhoogt dan ook fors het risico op ontstaan van longemfyseem ( wat tegenwoordig onder copd valt)

het is m.i. de moeite waard om te overwegen te stoppen met roken.