Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 17-07-2011 15:16:16
Geldzaken & Recht

Grondrente al voor ondertekenen kao?

Ja, dat is mogelijk en komt veel vaker voor. en je zegt zelf dat je het gelezen hebt voordat je tekende.

bedenk ook altijd dat de makelaar die je de koop-/aannemingsovereenkomst laat tekenen, de makelaar van de verkoper is. een makelaar is verre van onafhankelijk.

persoonlijk had ik wel logischer gevonden dat de grondrente pas verschuldigd was nadat de verkoper ook daadwerkelijk aan zijn leveringsverplichting kon voldoen. waarschijnlijk was het wachten op of het verkrijgen van de bouwvergunning of zelfs de verkrijging van de eigendom van de grond. was het wachten alleen op de verkoop van een minimum aantal woningen en had jij die grond wel al kunnen afnemen (maar dan moet je dus ook de koopprijs betalen), dan zou ik zeker in overleg treden met de verkoper. de verkoper heeft er dan namelijk bewust voor gekozen om nog niet te leveren. dat is dan zijn keuze en de rente tot het ondertekenen van de overeenkomst, zou dan voor zijn rekening moeten blijven.

maar nogmaals: het stond in de overeenkomst die je getekend hebt. je had eigenlijk al voordat je tekende met de verkoper moeten onderhandelen. ook op dit punt.