Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

birdies
birdies - 20-07-2011 07:53:38
Elektronica & TV

Ziggo televisie nieuw abonnement per 1 september 2011

Standaardpakket ongecodeerd
den haag - kabelmaatschappijen moeten wettelijk verplicht worden om de zenders van het digitale standaardpakket ongecodeerd door te geven. sp-kamerlid jasper van dijk heeft de ministers marja van bijsterveldt (ocw) en maxime verhagen (economische zaken) hiertoe opgeroepen.

ziggo verkleint het zenderpakket op de analoge kabel. ziggo verkleint het zenderpakket op de analoge kabel.
please wait ...

volgens de sp worden belemmeringen voor consumenten opgeworpen om te kunnen overstappen bij de codering van het digitale standaardpakket, aldus dutchmedia. ze zouden nu gedwongen worden bepaalde apparatuur en een smartcard aan te schaffen.

de partij refereerde ook aan ziggo, dat het analoge basispakket heeft teruggebracht naar 25 tv-zenders ten gunste van het digitale kabelaanbod. ook upc codeert zijn standaardpakket. kleinere maatschappijen als caiw en rekam doen dat niet.

de meeste moderne televisietoestellen kunnen tegenwoordig het digitale signaal rechtstreeks doorgeven zonder decoder. als kabelmaatschappijen hun pakket coderen is alleen nog wel een smartcard en een speciale module nodig. bij een ongecodeerde uitzending is ook dat verleden tijd.

ziggo ziet weinig in het sp-plan. klanten kunnen volgens de grootste nederlandse kabelmaatschappij met smartcard makkelijker overstappen naar pluspakketten.

bron: telegraaf