Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 20-07-2011 17:09:54
Computers & Telefonie

Verbindingsproblemen, kabeltje vernieuwen?

[quote=druifje01 schreef op woensdag 20 jul 2011, 16:21]zo dan: de coaxkabel moet af en toe opnieuw aangedraaid worden, dat helpt blijkbaar. het plastic stekkertje van de netwerkkabel is een beetje defekt. en, de tang zou ik natuurlijk ergens proberen te lenen. maar goed, mijn vraag is nog hoe het kan dat de coaxkabel versleten is en volgens upc soms vernieuwd moet worden.
een coaxkabel 'verslijt' niet. wat er slecht wordt is de verbinding in de connector. dus als er problemen zijn met een coaxkabel, dan kun je het beste de connector losnemen, de kabel 5cm inkorten en opnieuw monteren. zorg wel dat dit op de juiste manier gebeurt en 'laat' het desnoods even doen.
een netwerkkabel is een heel ander verhaal. daar zitten 8 draden in en die moeten allemaal op de juiste volgorde met een speciale tang aan de connector worden verbonden. dat is een klusje voor een handige computeraar en niet iets dat je 'even' doet. dus niet aan netwerkkabels gaan klooien, maar gewoon een nieuwe (met de juiste lengte) kopen.

freya