Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 21-07-2011 09:51:37
Computers & Telefonie

Partitie verwijderen


hallo gabberpiet,

ik gebruik zelf nog windows vista, maar in windows 7 zal het niet zo heel veel anders zijn. ga naar configuratiescherm > systeembeheer > computerbeheer > schijfbeheer. als het goed is kun je daar je harde schijf met daarop de verschillende partities terugvinden. wat je dus moet doen is het volgende.

1. verwijder die nieuw aangemaakte partitie (ik neem aan dat die nog leeg is, anders even de data verplaatsen naar een andere partitie).
2. zorg ervoor dat de 'vrije ruimte' direct aansluit op de c: partitie. mochten er dus nog andere partities zijn, verplaats die dan naar 'achteren'.
3. selecteer de c: partitie, ga naar de eigenschappen en kies een optie als 'grootte aanpassen' of iets van die strekking.
4. waarschijnlijk wordt de nieuwe 'maximale' grootte al aangegeven, anders zelf aanpassen tot alle vrije ruimte wordt gebruikt.
5. klik (ok) of (toepassen) en laat de computer zijn werk doen.

daarna zal herstarten noodzakelijk zijn en na de herstart zul je een grotere c: partitie tot je beschikking hebben.

voor de duidelijkheid, bovenstaande stappen zullen wellicht iets anders zijn, maar het geeft in ieder geval een idee hoe je het kunt oplossen.

m.vr.gr. freya