Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
eversteegt - 29-07-2011 13:52:40
Elektronica & TV

Hd ontvangen

[quote=brigges schreef op vrijdag 29 jul 2011, 13:35]beste mensen,

het zou toch bekend moeten zijn dat de volle 1080i alleen bereikt wordt met een blueray speler.
tv uitzendingen gaan slechts (nog) maar tot 780i

niet waar! hd tv is gewoon volledig 1080, maar wel "interlaced". dus bereikt door een afwisseling tussen even en oneven beeldlijnen (netals bij het ouderwetse analoge pal tv signaal). daarom is qua ervaring van de beeldverbetering het verschil tussen 720p en 1080i ook zo klein.

echte 1080p wat u waarschijnlijk bedoelt (1080p is full hd ) is overigens echt niet alleen via bluray te bereiken, maar zou in theorie ook prima voor tv gebruikt kunnen worden.

echter, adsl netwerken zoals waarover kpn het interactieve tv aanbiedt maar ook de kabelaanbieders kunnen de benodigde bandbreedte voor 1080p (tot 40 mbit bij bluray) moeilijk aan. maar over glasvezelnetwerken kan je prima 1080p doorgeven. echter, omdat glasvezel nog lang niet overal beschikbaar is, is het voor tv-producenten niet interessant om op die manier uit te zenden. maar technisch kan het zeker!

blijft echter wel uw punt dat voorlopig hd-tv marginaal beter is dan gewone digitale tv. dat klopt helemaal. upc, ziggo, sateliet en glasvezel van glashart media geven het hd-signaal goed door en daar is het verschil, mits de uitzending hd is, echt wel te zien.

de adsl-providers en glasvezel van kpn bieden het echter te sterk verminderd aan.