Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
eversteegt - 29-07-2011 14:36:21
Elektronica & TV

Hd ontvangen

[quote=jantom schreef op vrijdag 29 jul 2011, 13:48]aan eversteegt:

bedankt voor de inbreng.
als ik tot in mijn huis (ijmuiden) een glasvezelaansluiting kan krijgen zal ik daar in principe graag voor willen tekenen. het hangt uiteraard van de kosten van zo'n aansluiting af. en dan speelt ook een rol de hoeveelheid data per tijdseenheid die ik krijg toegewezen. helaas is ziggo niet van plan om dit nu te doen maar ik heb hoop...
bij een vriend in meppel is er door de kpn een glasvezelaansluiting tot in de woning gemaakt. dat is een goede ontwikkeling. maar hoeveel een werkende aansluiting daar gaat kosten? en wordt er geknepen?

op de meeste plekken waar er een vraagbundeling gedaan wordt door kpn/reggefiber is er 30% deelname nodig voordat ze het netwerk ook daadwerkelijk gaan aanleggen.

zodra dat het geval is, dan krijgt in principe iedereen gratis en vrijblijvend de huisaansluiting, dus ook de mensen die het (nog) niet nemen. dit is namelijk voordelig om aan te leggen omdat ze dan op 1 dag gewoon tegelijk alle woningen aansluiten. de bewoners hoeven alleen maar thuis te zijn en het eigen tuinpad hoeft (meestal) niet open. de kabels worden onder de grond door geschoten.

de prijzen van glasvezel pakketten (er wordt meestal gestart met 2 of 3 providers in een plaats) zijn vergelijkbaar met de alles in 1 pakketten van kabelaars. meestal zijn er acties in de vorm van geen activeringskosten, etc.

wat betreft snelheid: ik maak zelf sinds 2010 gebruik van glasvezel en deze snelheden worden altijd, ongeacht moment van de dag, gehaald. er wordt niet geknepen (door geen enkele aanbieder voor zover mij bekend). je deelt je vezel naar de centrale niet met de buren. er is wel sprake van overboeking in de centrale, maar als die grens bereikt wordt en klanten halen hun snelheden niet meer kan de capaciteit uitgebreid worden. terwijl de 'overboeking' bij upc en ziggo technisch ingegraven ligt in de grond.

maar goed, dit is iets off-topic tov het onderwerp.