Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bosbess
bosbess - 31-07-2011 15:14:49
Geldzaken & Recht

Horeca

Ik vergat nog het volgende:

je schrijft dat de toeslag voor werken op zaterdag en zondag per 1 juli (2011) niet meer wordt betaald. daarvóór dus kennelijk wel.

een werkgever mag altijd van de cao afwijken in het voordeel van de werknemer(s). hij mag dus bv méér loon betalen dan de cao-lonen, maar niet minder, méér vakantiedagen toekennen maar niet minder.

wanneer een werkgever in afwijking van de cao altijd een toeslag heeft betaald voor werken op zaterdag en zondag, dan kan hij niet plotseling besluiten om dat per 1 juli 2011 niet meer te doen. als deze toeslag in de individuele arbeidsovereenkomst wordt genoemd, is het uiteraard duidelijk dat de werkgever dit niet eenzijdig kan veranderen. maar ook als deze toeslag altijd of gedurende langere tijd gebruikelijk is geweest in een horecabedrijf, kan de werkgever dit niet zonder toestemming van de werknemer(s) terugdraaien. deze toeslag is dan namelijk een onderdeel geworden van de arbeidsvoorwaarden.