Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

da
dafmobi - 05-08-2011 13:24:47
Elektronica & TV

Waterkoker met weinig lawaai

Het heeft met veel situaties te maken, echter of het kunststof of metalen zijn daar zit qua decibel vrijwel geen verschil in.
het is vaak afhankelijk of de koker dubbelwandig is en of de koker in zijn geheel gebruikt wordt of dat hij in een station tot kook gezet wist!
heel belangrijk is de ondergrond van het werkblad in uw keuken!
als je een rvs aanrecht bezit is deze luidruchtiger dan een houten of stenen massief. ook hetgeen wat onder de werkplaat zich bevind is van belang!
heb je geen kastje onder de werkplaat dan is geluid hard, heb je een kastje onder de kast word het minder mits er wel iets inzit. een keukenkastje wat niet of weinig gevuld is is als een klankkast( zoals bij een gitaar achter de snaren ).
verder heeft de hele keuken invloed op geluidproductie. vorm, materiaal, gesloten ruimte of met raam etc etc.
het is in de meeste zaken niet de koker maar meer zaken waar je helaas weinig aan kunt doen.
wij hebben na drie verhuizingen in geen 2 jaar ivm invaliditeit en aangepaste keuken permanent dezelfde 2 kokers gebruikt en nu bij de aangepaste keuken zonder kastjes maar een harde masieve werkplaats gemerkt dat deze laatste het lawaaiigste is. ik wist niet eens dat men zich kon ergeren over een waterkoker in de woonkamer terwijl in de keuken water werd gekookt!
wat doen wij nu. we hebben een hittebestendig kunststof mat eronder liggen en dat werkt goed!
verder zorgen dat er niet teveel water inzit en evt vullen met warm water dit alles is snel en zuiniger, en wat werkt het beste.... de goede oude fluitketel met degelijke bodem. die hoor je vrijwel niet..... op het fluiten na. daarbij is het heel goedkoop en in de meeste gevallen behoef je geen 100 graden water.... zeker voor thee niet en ook voor oplos soepen.
en altijd slim omgaan met water..., nooit water uit de warm kraan laten weglopen maar opvangen voor water geven of iets dergelijks.....
modern is niet altijd beter.......