Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 05-08-2011 22:16:15
Elektronica & TV

Tevredenheidsgarantie blokker

Aan engelandvaarder,

ik zag eerst je opmerking niet ... die zat verscholen...

ik huldig het standpunt dat we hier op de site zijn om advies te geven aan de vraagsteller (wie het ook moge zijn). die vraagsteller mag voor zich bepalen of hij/zij zich daarin kan vinden en overeenkomstig wilt handelen.

het gebeurt maar al te vaak dat de ene adviseur de andere de mond wenst te snoeren en soms is er ook best wel reden toe om dat te doen. maar dat kan soms wel wat uit de hand lopen hetgeen we toch eigenlijk niet willen. laat ieder zijn zegje kunnen zeggen.

ik ben fervent tegenstander van het uitdelen van rode duimen als er geen enkele reden is om het advies of de zienswijze af te keuren.
stel dat jij (engelandvaarder) een goed advies hebt waar ik helemaal achter kan staan en een ander -die het beter denkt te weten- gaat rode duimen uitdelen zonder zijn eigen visie te verkondigen. dan komen we tot een situatie waarbij een goed (bedoeld) advies getorpedeerd wordt zonder dat er een andere visie op de zaak komt. dat vind ik niet pluis.
ik wil graag met open vizier kunnen strijden.

is er ruimte voor rode duimen? ja, maar alleen in gevallen waarbij iedereen (op de beantwoorder na) weet dat het gegeven advies van de gekke is. maar ik zie de mogelijkheid om rode duimen toe te wijzen het liefst vervallen.
een groene duim lijkt mij juist wel op zijn plaats. hoe meer groene duimen hoe beter het advies zal zijn en dat is ook gemakkelijk voor de vraagsteller.