Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edwardus
edwardus - 15-08-2011 12:17:37
Computers & Telefonie

Verbindingsproblemen, kabeltje vernieuwen?

Een (coax)kabel kan het signaal niet 100% foutloos doorsturen, omdat er stoorsignalen uit de ether en via elektromagnetische interferentie (sorry, moeilijk woord) kunnen worden opgepikt. een kabel fungeert grof gezegd in geringe mate als een antenne. hoe langer de kabel en hoe (goedkoper oftewel) lager de kwaliteit van de kabel, hoe meer storing er kan optreden (vergelijk ook maar eens met een korte en lange antenne). het is dus een correct advies om kabels zo kort mogelijk te houden en om kabels van voldoende kwaliteit te nemen.

verder is het zo dat jouw storing o.a. veroorzaakt kan worden door corrosie (roest) op de contactpunten (vandaar dat er bijv. ook vergulde connectoren zijn uitgevonden). ook komt er meer dan eens een draadbreuk voor, vooral bij coax en vooral als je die kabel vaak beweegt of bijv. er op gaat staan (foei!).

kort gezegd: ja het is zeer goed mogelijk dat een nieuwe kabel jouw problemen oplost.