Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
dedee - 17-08-2011 12:23:47
Elektronica & TV

Welke reinigingstabletten voor koffiemachine

U kunt zeker andere ontkalking middelen gebruiken dan de originele.

veel elektronica zaken verkopen ook gewoon universele ontkalker voor uw type machine.

de reden waarom tegenwoordig azijn overal wordt afgeraden is omdat de nieuwste machines er niet tegen kunnen. ze gaan stuk!

druifje 01 heeft nog een machine die er tegen kan! ze werden vroeger veel robuuster gebouwd. kijk maar naar wasmachines die gingen vroeger ook veel langer mee.

tegenwoordig met deze wegwerpcultuur willen fabrikanten dat je de machines na een aantal jaar weer vervangt. daarom kunnen de nieuwste apparaten niet tegen azijn. ook ik heb dat moeten ondervinden met mijn waterkoker. de volgende dag was hij lek. heb ervan geleerd.

dus altijd oppassen met azijn!

maar voor de rest kan joanneke gewoon een ander merk gebruiken, als je dan goed de samenstelling leest op de verpakking zie je dat er hetzelfde in zit wat betreft ontkalking materiaal. hou ze in de winkel maar eens naast elkaar.

eigen merk laten gebruiken is voor de fabrikanten nog een middel om net wat meer winst te maken op hun apparaten. de winstmarges zijn namelijk niet zo hoog op de apparaten maar wel op de accessoires, in dit geval reiniging en ontkalking tabletten.