Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-08-2011 12:57:37
Geldzaken & Recht

Postnl afschaffen postbezorging op de maandag

Obstinaatje schreef op woensdag 17 aug 2011, 12:40: er wordt al jaren geen post meer bezorgd op maandag, al sinds postnl nog ptt heette en later toen 't kpn was. niks nieuws onder de zon dus. . kpn heeft nooit post bezorgd. kpn is de electronicatak (telefonie, internet).

over de diverse namen van het bedrijf gesproken: ptt werd gesplitst in ptt-post, later tpg-post, nog later tnt, en nu postnl geheten, en de andere tak heet dus sinds 1987 kpn.


dat er op maandag geen post werd bezorgd, zelfs in de ptt-periode, is niet waar. zelfs nu het postnl heet, krijg ik nog af en toe post op maandag. af en toe dus, niet wekelijks, maar er wordt dus wel bezorgd.

ik neem het niet op voor postnl, maar dit is een wijd verbreid misverstand. dat iemand geen post krijgt, wil immers nog niet zeggen dat anderen er ook geen krijgen.

overigens waren er nog andere kleine bedrijfjes, die inmiddels zijn opgeslokt door sandd. netmail en postco hoorden er ook bij, en daar is/was het echt huilen met de pet op, dat kon je geen serieuze bijverdienste meer noemen. 4 cent per stop, en 2 cent per poststuk. als je dan op 100 verschillende adressen 1 poststuk had, dan had je 6 euro. gezien het spreidingsgebied doe je over die 100 adressen echter wel 2 uur.