Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

birdies
birdies - 17-08-2011 19:05:33
Elektronica & TV

Ziggo televisie nieuw abonnement per 1 september 2011

Minister klaagt niet met sp mee over ziggo

den haag - minister marja van bijsterveldt (media) bemoeit zich niet met de geschillen tussen de programmaraden en kabelbedrijf ziggo. dit schrijft de bewindsvrouw woensdag in antwoord op kamervragen van jasper van dijk van de sp, die klachten over de kabelaar verzamelt.

dat ziggo het analoge pakket heeft beperkt van 30 tot 25 zenders, vindt de minister geen reden tot ingrijpen. ze schrijft dat ziggo zich aan de mediawet houdt, zolang het analoge standaardpakket uit minimaal 15 televisiezenders blijft bestaan. cnn, bbc, bbc world, zdf en wdr zijn niet meer overal analoog te ontvangen en voor die zenders geldt volgens van bijsterveldt ook geen verplichte doorgifte.

ze is het niet met de sp eens dat ziggo kijkers op deze manier dwingt over te stappen naar digitale televisie. „het kabinet steunt en stimuleert digitalisering en innovatie op telecommunicatienetwerken”, schrijft de minister. „voor de meeste consumenten en voor omroepen biedt digitalisering voordelen: meer zenders en meer interactiviteit.”

ze stelt ook dat de overheid niet gaat over het prijsbeleid van ziggo.

bron: telegraaf