Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jantom
jantom - 20-08-2011 15:44:59
Geldzaken & Recht

Schutting terugplaatsen op eigen grond

[quote=marcel75 schreef op zaterdag 20 aug 2011, 15:29]jantom,
dat iets gebruikelijk is, wil dus overduidelijk niet zeggen dat het juist is en dat je daar enige autoriteit aan kunt ontlenen. dat ambtenaren verouderde termen blijven gebruiken, is aan hun. maar blijf dan niet volhouden dat het juist is.

en voor de goede orde: ik ben zeker geen aannemer, maar weet ook dat in mijn beroepsgroep fouten gemaakt worden. niet opzettelijk (dan zou het geklungel zijn) en dat is ook de reden waarom ik mij te conformeren heb aan streng tuchtrecht en toezicht. iets dat ambtenaren niet kennen.

ik ben het eens dat ook ambtenaren verantwoordelijk moeten worden gehouden voor hun gemaakte fouten. dat geldt ook -vind ik- voor politici.
ik zie ook reden om raadsleden mede-verantwoordelijkheid te geven voor hetgeen ze goed maar ook fout doen. misschien dat er zo wat meer deskundigheid zich aandient. ik houd me verre van politiek maar steun de mensen die het in deze samenleving moeilijk hebben. vandaar dat ik links denk.

als er door de politiek foute beslissingen worden genomen moet dat kunnen worden afgestraft. dat mag ook gelden voor het niet-nemen van noodzakelijke beslissingen.

en over terminologie: transportakte worden nog steeds als term gebruikt. en het is ook niet fout.
ik vond je opmerkingen over machtiging (door de burgemeester) en volmacht interessant. weet wel dat als een ambtenaar een (doorlopende) machtiging heeft om namens de burgemeester buitengerechtelijke rechtshandelingen te verrichten, hij zijn bevoegdheid niet aan derden mag overdragen (dat is uitgangspunt). wat als een ambtenaar niet naar de notaris kan gaan? dan ondertekende de burgemeester een volmacht aan een medewerker van de notairs. dat lijkt mij de enige goede manier.

ik sluit nu ook af. de groeten van jan