Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 20-08-2011 23:13:55
Computers & Telefonie

Computer slaat na 1/2 uur uit


hallo clijnmarijne,

speedfan geeft geloof ik 'standaard' meetwaarden aan van 3 ventilatoren, maar ook als je computer géén ventilatoren zou hebben, dan nog zie je in speedfan 3 ventilatoren staan met daarachter een meetwaarde (die dan 0 is/zijn).
dat je bij de derde 'fan' geen meetwaarde ziet staan, hoeft ook niets te betekenen. ventilatoren heb je in verschillende uitvoeringen, met 2 aansluitingen en met 3 aansluitingen. alleen ventilatoren met 3 aansluitingen kunnen 'gemeten' worden. de andere draaien meestal gewoon op volle toeren of worden vaak middels spanningsverlaging geregeld, maar dan nog kan dan de snelheid niet 'gemeten' worden.

verder, of de boel 'stofvrij' is kan alleen vastgesteld worden door de kast te openen en de ventilatoren en koelblokken te inspecteren.

en tenslotte, dat de ventilatoren eerst op volle toeren draaien (na het inschakelen van de computer), is helemaal niet zo ongewoon.

en met temperaturen rond de 40 graden zou ik me maar geen zorgen maken. die derde temperatuur is wellicht van je videokaart en als die wat oploopt bij een filmpje bekijken tot boven de 50 graden, dan is dat ook niets om je zorgen over te maken.

m.vr.gr. freya