Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-08-2011 09:35:49
Vakantie & Reizen

Is dit normaal

Rjw schreef op donderdag 25 aug 2011, 09:32: gijssie81 schreef op donderdag 25 aug 2011, 09:05: mjah, vind het toch een raar verhaal.

ik kan me namelijk een oude kassa-uitzending herinneren, waarin mensen wel een (flink) hogere rekening gepresenteerd kregen dan de voorboek-prijs. dit werd toen door het reisbureau afgedaan met een "de voorboeking is een service met indicatie-prijs". toen puntje bij paaltje kwam, moesten de mensen allemaal bijbetalen of hun reis annuleren.

met dit in het achterhoofd vind ik het raar dat een lagere definitieve prijs nu niet met de klant verrekend wordt. misschien is die kassa-uitzending nog ergens te vinden, en kunt u uw reisbureau hierop wijzen? of is het echt een heel andere situatie?


hangt er ook vanaf wat de oorzaak is van de prijsverhoging destijds. als die betrekking had op brandstof- of veiligheidstoeslag is het een andere situatie dan als de reis zelf duurder was geworden.
nee, destijds ging het om een voorboeking (dus niet een vroegboeking). het ging om mensen die bv. in juli 2010 op een leuke camping gestaan hadden, en bij thuiskomst diezelfde camping direct weer wilden vastleggen voor juli 2012. omdat er nog geen informatie over dat jaar bij de reisbureaus bekend is, kregen ze toen een indicatie-prijs (waarbij verteld werd dat de definitieve prijs kan afwijken).

dit lijkt me in hetzelfde straatje te vallen, omdat ts verteld dat ze de reis geboekt had voordat de gidsen uitkwamen. dus het gaat niet om een vroegboek-actie, maar om een voorboek-actie.