Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-08-2011 18:03:46
Auto & Vervoer

Mag kruidvat biljet van € 100,- weigeren

Jaapje schreef op vrijdag 26 aug 2011, 15:31: @tenormin je kan de centen en twee cent stukken gewoon bij elke winkel gebruiken mits je ze maar afpast op 5 cent eenheden. ze hebben immers geen briefje bij de deur hangen dat ze 1 en 2 eurocentstukken niet meer accepteren.

verder in het topic: meestal staat er bij een winkel een briefje met 100/200/500 met de mededeling: hier hebben wij niet van terug. koop voor je voor iets meer dan 100 euro dan kan je hier dus gewoon met een biljet van 100 euro betalen, ze hoeven over die 100 euro namelijk geen wisselgeld te geven en is dus niet in strijd met hun winkelvoorwaarden.

wrong answer... de winkelier mag wel 0.01 en 0.02 cent weigeren, mits dit aangegeven staat!

kan ik als klant wel blijven betalen met munten van 1 en 2 eurocent?

ja, tenzij de winkelier vooraf duidelijk heeft aangegeven geen 1- en 2-eurocenten te accepteren. het staat een winkelier namelijk vrij om zelf te bepalen met welke munten of biljetten er in de winkel wordt betaald
bron: http://www.nvb.nl/index.php?p=11823#hoe_werkt_het