Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 28-08-2011 19:09:57
Auto & Vervoer

Auto voor eigen uitrit parkeren

[quote=bosbess schreef op zaterdag 27 aug 2011, 21:53]het verbod van art. 24 lid 1b van het rvv kent geen uitzonderingen. toch ben ik geneigd om het met marcel eens te zijn. je moet namelijk niet alleen kijken naar de letter van de wet, maar ook naar de achterliggende bedoeling.

waarom is deze regel geschreven? om de gebruiker van de oprit te beschermen tegen blokkade ervan door andere weggebruikers, waardoor hij zijn oprit niet meer zou kunnen gebruiken. dat kan er toe leiden dat er op de weg gevaarlijke situaties ontstaan, als de eigenaar/gebruiker zijn oprit weer op wil rijden en dat niet kan.

daarvan is geen sprake als hij zelf voor zijn eigen oprit parkeert. met andere woorden: deze regel is niet geschreven voor dat geval.

als mercedesbenz door de geparkeerde auto ernstig wordt gehinderd in het veilig de weg op rijden, kan hij wel stellen dat buurman tegenover hem een onrechtmatige daad pleegt door zijn auto zo te parkeren. hij kan dan in kort geding een verbod eisen. daarbij moet hij dan natuurlijk ook wel aanvoeren dat buurman in strijd handelt met art. 24 rvv (!).



de argumentatie is interessant en reeds vaak gevoerd in de rechtszaal. tot op heden volgt de rechter in dit soort zaken de rechtsregel. bovenstaand verweer wordt dus door rechter ter zijde gelegd.

wel is het zo dat de (gewone) politie niet heel actief controleert op deze overtredingen tenzij iemand er over klaagt.
woont u in een gemeente met parkeerpolitie dan loopt u een hoger risico op een bekeuring ook als er niemand klaagt.