Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 01-11-2014 20:21:57
Computers & Telefonie

Pc blijft maar opstarten


hallo diumenge,

misschien is de computer toe aan een kleine onderhoudsbeurt? computer uitschakelen, spanning er af, kast openmaken en alle componenten die 'los' kunnen, losnemen en opnieuw vastzetten. denk daarbij aan losse insteekkaarten (videokaart, geluidskaart, netwerkkaart enz.) en geheugenmodules.

doe dit ook met de bekabeling. denk daarbij aan de verschillende voedingskabels voor de verschillende schijfstations en het moederbord en ook de datakabels (sata, ide) van schijfstations/moederbord. kabels aan beide kanten losnemen en weer vastzetten.

en dan uiteraard ook meteen de roostertjes en ventilatoren schoonblazen.

start de computer daarna eens op in 'veilige modus' en kijk of het probleem dan ook optreedt. zo niet, daarna afsluiten en op de normale manier opstarten.

mocht het probleem blijven en zitten er meerdere geheugenmodules in het moederbord, start dan de computer eens met één geheugenmodule. daarna testen met de andere geheugenmodule. dit dus net zovaak testen als dat je geheugenmodules hebt. wellicht treedt het probleem alleen op bij één van de geheugenmodules (die dan blijkbaar defect is).

m.vr.gr. freya