Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
moravis2 - 02-09-2011 14:27:09
Geldzaken & Recht

Briefwisseling notaris.

1. u heeft geen recht op inzage in de correspondentie van anderen aan de notaris.
2. wel mag u van de notaris verwachten dat hij/zij u een duidelijke verklaring geeft van een aanmerkelijke vertraging in de afhandeling van de nalatenschap en dat deze een termijn noemt waarbinnen hij/zij verwacht dat de behandeling van de nalatenschap zal worden afgerond.
3. bij eenvoudige zaken zal de behandeling niet meer dan een jaar vergen. bij ingewikkelde zaken, met name als zich problemen volordoen, kan dit oplopen tot twee of meer jaren.
4. informeer of de notaris wordt betaald op basis van uurloon of op basis van het zogn. 'adviestarief' (een bedrag dat gerelateerd is aan het saldo van de nalatenschap). indien er sprake is van uurloon en dit niet vooraf is meegedeeld aan alle erfgenamen, dan kan men hier bezwaar tegen maken. het onderscheid tussen uurloon en adviestarief is uiteraard van belang indien de afhandeling veel tijd vergt. maar ook bij het adviestarief mag de notaris extra kosten berekenen indien hij kan aantonen dat hij meer tijd aan de afhandeling heeft moeten besteden dan verwacht mocht worden.