Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pino123
pino123 - 03-09-2011 12:30:50
Auto & Vervoer

Boete in italië

[quote=nbw schreef op zaterdag 3 sep 2011, 02:12]wat een rare vraag. je hebt een boete gekregen en je hebt rondgevraagd en die boete was terecht. achteraf. nu wens je hier te horen of het niet betalen of ontvangen consequenties kan hebben. natuurlijk heeft dat gevolgen. betaal gewoon rekeningnummer op a4

als er inderdaad een rekeningnummer op staat..... maar dat staat er niet op, als je namelijk mijn verhaal even goed gelezen had, staat er dat ik naar een website moet gaan (zeker weten doe ik het niet want het staat in het italiaans).

@vladja, ik begrijp de consequenties van niet betalen, maar ik neem aan dat ik de boete krijg thuis gestuurd. voor hetzelfde geldt dat een grappenmaker zo'n boete van je voorruit afhaalt, zodat we niets weten. krijg ik de boete thuis, zal ik deze natuurlijk betalen.

wat ik begrijp is dat ik een korting zou krijgen indien ik de boete direct via internet had betaald. het wordt dus afwachten wanneer ik de boete gewoon op mijn deurmat vind. deze zal ook betaalt worden.

betaal ik deze niet vladja, dan kan ik gewoon een incassobureau op mijn stoep verwachten aangezien dit via de emo geregeld zal gaan worden.

dit haal ik van de site anwb af:

boete via politie
een enkel politiekorps (bijvoorbeeld pisa) maakt geen gebruik van emo. dan krijgt u de brief van het politiekorps zelf. voor de termijnen en de procedure maakt het geen verschil.
verzoek tot betaling
in de (engelstalige of nederlandstalige) brief staat aangegeven welk bedrag u moet betalen en welke overtreding u hebt begaan. bij een overtreding voor het rijden in een verboden zone staat de volgende overtreding vermeld: ‘the vehicle circulated in limited traffic area without authorization’.
volgens de italiaanse wetgeving moet de boete verstuurd zijn binnen 360 dagen nadat de overtreding bekend is. bij huurauto’s gaat die termijn lopen op het moment dat de verhuurder uw gegevens heeft doorgegeven aan de autoriteiten.
betaling
direct betalen via internet betekent dat daarmee de kous af is. u krijgt dan een korting: de boete is dan slechts de helft van het normale boetebedrag.
betaalt u niet of niet binnen de termijn? dan wordt de normale boete in rekening gebracht.

we wachten gewoon lekker af en is dat ding niet binnen 365 dagen op mijn deurmat... dan hebben ze pech.