Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 03-09-2011 12:57:09
Geldzaken & Recht

Boeterente

Sijbrand,
over geld dat je niet hebt geleend, betaal je inderdaad geen rente. dat is logisch. dat bij het afsluiten van de hypotheek wel geld is verstrekt, kan met de leenvorm te maken hebben. had je een volledige krediethypotheek, dan had je daar niet meteen geld van hoeven op te nemen. zit er echter ook een geldlening in, dan betaal je daar wel al rente over. als je relaas zou lees, dan is het gewoon het hele bedrag in 1x vrijgekomen. die mogelijkheid geeft de ing ook. daar heb je dan zelf voor gekozen bij de ondertekening van de offerte.

na afloop van een rentevasteperiode mag je inderaad boetevrij aflossen. maar je moet niet op de website van de ing kijken, maar naar de offerte en de algemene voorwaarden die voor jou van toepassing zijn. je hebt destijds ook ontvangst van die stukken getekend en aangegeven dat je bekend was met de inhoud daarvan.

je moet overigens rente over een geldlening niet verwarren met boeterente.