Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 03-09-2011 13:03:09
Geldzaken & Recht

Briefwisseling notaris.

Moravis,
de raad van state heeft geen enkel gezag als het gaat om een declaratiegeschil. bij een declaratiegeschil kom je eerst uit bij de ringvoorzitter. kom je er daar niet uit, dan stap je naar de kamer van toezicht. kom je er daar ook niet uit, dan ga je naar het gerechtshof in amsterdam. en dan houdt het op. dat was in 2002 ook al het geval. het kan ook zijn dat je meteen naar de rechtbank bent gestapt en vervolgens bij het gerechtshof terecht bent gekomen.

de raad van state is namelijk alleen bevoegd als het om bestuursrechtelijke aangelegenheden gaat. dit betreft een privaatrechtelijke aangelegenheid.

blijkbaar heeft jou notaris het door hem in rekening gebracht tarief "adviestarief" genoemd en bepaald dat hij een deel van de nalatenschap als honorarium mocht rekenen of is dit een in jouw situatie als gekozen oplossing genomen. een notaris mag namelijk niet op basis van de hoogte van een nalatenschap een bepaald percentage daarvan als honorarium in rekening brengen.

1paul
een nalatenschap die binnen 20 uur volledig afgewikkeld is, komt in de regel niet op het bordje van een notaris te liggen. trek daar maar gerust 40 uur voor uit om vanaf het begin tot het eind een eenvoudige tot gemiddelde nalatenschap af te kunnen wikkelen. en dan moeten alle erfgenamen en andere belanghebbenden ook nog meewerken. heb al genoeg tussentijdse declaraties voor bij zien komen waarbij 80 uur in rekening werd gebracht. en dan was het eind nog niet in zicht.