Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-09-2011 12:42:41
Geldzaken & Recht

Dringend geld nodig.. geld lenen??

Van de site van de gezamenlijke gkb's:

u kunt een sociale lening aanvragen als u 18 jaar of ouder bent en in ons werkgebied woont. daarnaast voldoet u aan één of meer van de volgende voorwaarden:

u heeft een inkomen dat niet hoger is dan 130% van het minimumloon.
u bent 65 jaar of ouder.
u heeft een achterstandscodering bij het bureau krediet registratie (bkr) en/of problematische schulden.

een lening van minder dan €500,- is niet mogelijk.

let op! schulden?
heeft u schulden? dan nodigen wij u eerst uit voor een intakegesprek. in dit gesprek proberen wij een goed beeld van uw financiële en persoonlijke situatie te krijgen. na dit gesprek kijken we hoe we u het beste kunnen helpen: met een lening of bijvoorbeeld een vorm van schuldhulpverlening.

---------------------------

zoals eerder gesteld: een lening bij de gkb neemt meer tijd in beslag dan lenen bij een gewone bank. je zal eerst met alle gegevens en omstandigheden over de brug moeten komen, voordat er eventueel een lening verstrekt wordt.

dan wordt er ook nog eens gekeken, waarvoor de lening nodig is.

voor het betalen van schulden, zie boven.

voor de aanschaf van luxe artikelen, vergeet het maar. de besteding van de lening speelt mee. nog nooit een commerciële bank tegen gekomen, die exact wilde weten waaraan het geld besteed wordt. dus zwaardere eisen (zoals eerder door mij gesteld).

geld_wolf,

je mag dan 4 sterren hebben, maar denk nou niet overal verstand van te hebben, vladja.

ik beweer dat het "moeilijker" is om bij een gkb geld te lenen, dan bij een commerciele bank. o.a. oordeel, waarvoor het geld gebruikt wordt en eventuele schulden-problematiek. dat het daarom langer duurt om een lening af te kunnen sluiten vanwege de extra toetsing, die zij inbouwen.

niet meer en niet minder.

dat daarom het een gemakkelijk antwoord is, om te roepen ga naar de gkb, maar dat dat niet zo werkt en dus geen werkbaar/oplossend antwoord is voor iemand, die snel geld nodig heeft..

wat is daar mis mee?

vladja