Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 11-09-2011 20:14:42
Geldzaken & Recht

Afgekeurd, uitkering

[quote=birdies schreef op zondag 11 sep 2011, 17:20]@fisbel: lees vraag 3.4 van http://www.uwv.nl/images/ww140%2001700%2004-11%20toeslag%20aanvragen_tcm26-122566.pdf">dit, klik dan maar even.
natuurlijk stelt het uwv een vraag over evtl. inkomsten uit kamerverhuur. die inkomsten moeten netjes aangegeven worden als er sprake is van tijdelijke verhuur of seizoensgebonden verhuur: 70% van de (kale) huur is belast in box 1 / hypotheekrenteaftrek blijft behouden.

de kamerverhuurvrijstelling is van een andere orde. de kamerverhuurvrijstelling betreft in principe permanente verhuur. met bijbehorend vrijgesteld bedrag dat niet als inkomen voor de ib behoeft te worden opgegeven. op de vraag van het uwv: heeft u inkomsten uit kamerverhuur is derhalve het antwoord: nee.

laten we het voor ts praktisch houden: kamer verhuren voor maximaal € 350 per maand, per bank te voldoen. als het meer moet zijn: kostenvergoeding contant. de bank niet de 'onmogelijke' vraag stellen of kamerverhuur wel mag. laat staan vragen om dit schriftelijk vast te leggen. inderdaad is er zo geen 100% dichtgetimmerde garantie. maar wanneer heb je wel 100% garantie in het leven?