Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
boosje - 13-09-2011 09:23:12
Geldzaken & Recht

Afgekeurd, uitkering

Zullen we afspreken dat we stoppen met elkaar af te katten in dit forum? soms maakt iemand een fout, corrigeer die dan, het liefst met een duidelijke verwijzing naar de bron van de informatie.

voor alle duidelijkheid: de toeslag die iemand soms krijgt als aanvulling op een ww-, wao- of wia-uitkering is alleen van toepassing als die uitkering onder het sociaal minimum uitkomt. dit is geregeld in de toeslagenwet die op de website van uwv wordt uitgelegd. de toeslag is bedoeld voor mensen die naast de uitkering geen andere inkomsten hebben en daardoor anders onder het sociaal minimum (lees: de bijstandsnorm) zouden uitkomen. heb je een partner met inkomen, dan zul je meestal geen toeslag krijgen, want dan wordt er ook naar het inkomen van de partner gekeken, net als in de bijstand.

btw: geen wonder dat particulieren niet zo makkelijk kamers verhuren! er zitten zóveel haken en ogen aan dat je actief jurist moet zijn om dit op een rij te krijgen. ik ben jarenlang actief geweest in de sociaal-juridische hulpverlening, maar ben er inmiddels een aantal jaren uit. ik betrap mezelf er nu op dat ik eerst helemaal moet gaan bijlezen om een zinnige bijdrage te kunnen leveren, verder dan het bovenstaande waag ik me nu niet.

nogmaals: wees asjeblief een beetje aardig voor elkaar, er is al zoveel haat en nijd, meer is echt niet nodig!