Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 18-09-2011 23:43:28
Computers & Telefonie

Batterij laptop

Er zijn twee grote vijanden van de lithium batterijen: hitte en langdurig hoog of te laag ladingsniveau.http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries">bron

tegen te laag ladingsniveau is de batterij redelijk beveiligd, soms autonoom (in het pack), maar ook door het automatisch uitschakelen van de laptop.

niet elke laptop zal zonder accu werken en de adapter zou er (tijdens het booten) de brui aan kunnen geven. als een van de stekkers eruit schiet kan je ook een corrupt systeem (os) krijgen en gegevens kwijtraken.

wanneer je de batterij langer wilt bewaren kun je hem het best tot ca de helft ontladen en op een koele plaats liggen. wel eens in het half jaar opladen en weer deels leegmaken om te voorkomen dat het ladingsniveau te laag wordt. wanneer de spanning van een lithiumcel onder een bepaalde waarde zakt, overlijdt deze.

wil je de batterij in de laptop gebruiken, en toch een langere levensduur willen, dan moet je hem ook echt gebruiken, dwz laden/ontladen en niet continu aan de adapter laten hangen. en evt half vol (of half leeg ;) ) wegzetten.