Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 19-09-2011 15:37:58
Huishouden & Energie

Vocht in kruipruimte

[quote=burgos schreef op zondag 18 sep 2011, 20:08]
wij dachten dat daar de muffe geur in huis mee op gelost zou zijn, maar nee, misschien iets minder geworden maar niet opgelost.
heel graag willen wij dit probleem op lossen,maar hoe?? wij dachten door die roosters het probleem opgelost te hebben.
nu ben ik eens op zoek gegaan, en er wordt vaak geadviseerd om een soort plastiek vlokken onder je vloer te laten spuiten,uiteraard zal dit het e.a kosten, maar ben ik dan van die muffe lucht af?
wie heeft er een goede raad voor mij?
geachte heer/mevrouw burgos,

als u een "muffe" geur in huis kunt ruiken is er een open verbinding met uw kruipruimte en uw woonruimte daarboven. dat kan komen doordat er ergens kieren en/of gaten in de vloer zitten.

niet alleen is een "muffe" geur mogelijk schadelijk; schimmels kunnen een "muffe" geur veroorzaken en kunnen schadelijk zijn.

er dringt ook het gevaarlijke en niet ruikbare radongas (wat ongeveer 600 doden per jaar veroorzaakt) uw huis binnen via de kruipruimte; zie deze link met oplossingen en technische informatie hoeveel luchtroosters u minimaal nodig heeft en hoe u uw ondervloer lucht/radon-dicht kunt maken:

http://www.milieucentraal.nl/themas/thema-3/groen-en-comfortabel-wonen/gezonde-lucht-in-huis/radongas-in-huis">radongas in huis

"plastiek vlokken" lossen trouwens niets op en verergeren zelfs het vochtprobleem...

succes!