Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

van leyden
van leyden - 19-09-2011 21:38:45
Geldzaken & Recht

Foto priveterrein

[quote=jantom schreef op maandag 19 sep 2011, 20:05]

alles wat men kan zien op een normale manier vanaf de openbare weg mag gefotografeerd worden, immers u schermt het niet af men gaat er dan vanuit dat u het niet erg vind dat dit gezien word en dus gefotografeerd kan worden...

je stelling is mij toch té stellig. je gaat ervan uit dat iedereen het goed (of niet erg) zou vinden om gefotografeerd te worden áls ze zich op de openbare weg bevinden. niets is minder waar. ga eens naar de wallen of naar andere plaatsen waar vanaf de openbare weg foto's kunnen worden gemaakt van personen die zich daar ophouden (al dan niet achter glas). kijk maar uit voor wat er met je zou kunnen gebeuren. iedereen heeft het recht om je terecht te wijzen als je té dichtbij komt met foto's maken. hier komt ook respect voor de ander naar voren....
ik was zelf ooit op een heuvel bij de rede van piraeus (griekenland) en ik werd door de politie naar het bureau gebracht. waarom? omdat ik de schepen op de rede fotografeerde. dat was niet toegestaan ook al was geen geen verbodsbord te zien. het liep goed af.
regels staan niet alleen in de wet maar er zijn ook fatsoensregels en het is goed zich daaraan te houden. we zijn geen journalisten voor wie geen regels lijken te gelden.

je haalt weer twee dingen door elkaar!
iedereen mag filmen en foto s maken op de openbare weg!
dat sommigen dat niet op prijs stellen (hoeren en die domme griek) doet niet terzake. dat is goedkope stemmingmakerij om je rare betoog enigzins geloofwaardig te maken.
en neen!!! je mag niet alles publiceren wat je filmt of fotografeert!

dus handen af van de cameramensen op de openbare weg!
zij zijn de nieuwe helden van deze tijd, iemand die een cameraman aanvalt moet net zo berecht worden als een aanval op een politie-agent.
en natuurlijk ook tbs...kan het kloothommeltje eens een keer leren wat democratie precies inhoudt.