Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mabureau
mabureau - 22-09-2011 18:00:22
Geldzaken & Recht

Huursubsidie en vermogen

Veel mensen realiseren zich niet dat de toeslagen een voorschot zijn.

eind 2011 moet je bij de aanvraag voor 2012 dus een schatting maken van de gegevens die je in april 2013 op de aangifte ib/ph over 2012 gaat invullen.
blijkt na de aangifte in 2013 deze aangifte af te wijken van de in 2011 op de aanvraag vermelde schatting, dan volgt een na verrekening.
dit kan betekenen dat je nog een nabetaling krijgt, maar ook dat je het te veel ontvangen bedrag terug moet betalen.

als je dus de extra liquiditeiten niet nodig hebt adviseren wij om met de aanvraag te wachten tot de aangifte ib/ph in 2013.

als je na het invullen van de aangifte ib/ph eerst de aanvraag voor de toeslagen verstuurt (bvb begin maart) en 31 maart de aangifte ib/ph, dan is het vroeg genoeg.

als je dus dit jaar 2011 nog geen toeslagen hebt ontvangen, dan kan het raadzaam zijn om deze na het invullen van de aangifte begin 2012, alsnog aan te vragen, voordat je de aangifte ib/ph verstuurt.

let wel op dat eerst de aanvraag en dan de aangifte ib/ph verstuurd wordt.