Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mabureau
mabureau - 23-09-2011 00:53:47
Geldzaken & Recht

Huursubsidie en vermogen

De 3 verschillende antwoorden over de peildata zijn feitelijk niet relevant. uiteindelijk zijn de saldi op 1 januari en 31 december 2012 bepalend voor de definitieve afrekening.
omdat echter deze data in de toekomst liggen, moet je je bij de aanvraag van het voorschot, ergens op baseren, maar persoonlijk vind ik het fout om hiervoor te refereren aan de saldi van 2011.
het is en blijft een berekende gok, op basis van het laatst bekende saldo en de verwachte ontwikkeling, maar nogmaals uiteindelijk zijn de saldi van 1 januari en 31 december 2012.

ik heb daarom het vermoeden dat men bij de belastingdienst in alle 3 de gevallen, de zaak verward heeft en uitgegaan is van een berekening over 2011 ipv 2012.

ten aanzien van de ib/ph werd bedoelt de jaarlijkse aangifte voor de inkomsten belasting en premie heffing, die voor 1 april 2013 ingevuld moet worden op basis van de gegevens uit 2012.

de uitkomst hiervan wordt gebruikt voor enerzijds de belasting en premie heffing, met eventueel een aanvulling op of teruggave van de in 2012 door de werkgever of uitkeringsinstantie ingehouden loonbelasting. de loonbelasting is namelijk ook een voorschot. terwijl anderzijds de hier verstrekte gegevens ook worden gebruikt voor de vaststelling van de diverse toeslagen.

nogmaals, bij de aanvraag van de toeslagen voor 2012 dient u uitsluitend uit te gaan van de verwachting in 2012.