Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

simonlebon
simonlebon - 23-09-2011 16:12:23
Computers & Telefonie

Gebruikt verkocht als nieuw

Kan ik wel begrijpen, dat is toch om een beetje van de woede/frustratie af te komen, en het lucht op.

wel een net voorstel van plus en ook goed dat de ts dit meldt.

maar:
[quote]een product, verkeerd ontvangen of niet naar wens mag terug gestuurd worden, maar moet altijd in de originele, gesloten verpakking zitten en ongebruikt.
gaat niet op bij koop op afstand. zoals je het hier stelt, zou je als koper alleen de verpakking mogen bekijken.

dit is een van de nadelen voor de webwinkel; door de wetgeving koop op afstand is er een uitprobeertermijn en retourrecht. (geldt o.a. niet voor bederfelijke waar, maatwerk, digitale diensten en vanuit hygiënisch oogpunt)
http://blog.iusmentis.com/2010/02/05/nee-het-is-een-uitprobeertermijn-en-geen-zichttermijn/">link. in sommige gevallen kan de winkel wel bij retour verpakkingskosten verlangen. bijvoorbeeld wanneer een doos volledig opengescheurd is ipv op een normale wijze geopend.

tegenover het nadeel staat wel het grote voordeel voor een webwinkel t.o.v. een normale winkel; de kosten om de winkel te kunnen draaien.