Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 27-09-2011 16:31:01
Computers & Telefonie

Hoe veilig is een wachtwoord


hallo jansen56,

ga er maar vanuit dat als je ergens op een website een wachtwoord moet intypen, de beheerders van die website jouw wachtwoord dus 'kennen' en altijs op de één of andere manier uit hun gegevens kunnen vissen. als het een betrouwbare website is, dan doen ze uiteraard niets met die informatie.

en zoals stacey al aangeeft, is het doel van een wachtwoord, het voorkomen dat anderen op jouw naam kunnen inloggen. dat je bij het invullen 'sterretjes' ziet i.p.v. je wachtwoord is gedaan om zodoende te voorkomen dat iemand anders je wachtwoord 'meeleest'.

kortom, als je het een probleem vindt dat je wachtwoord bij de betreffende website bekend zou kunnen zijn, dan kun je je maar beter niet meer op het internet begeven.....

m.vr.gr. freya